fbpx
 

Umplerea ridurilor (acid hialuronic)

UMPLEREA RIDURILOR (ACID HIALURONIC)

umplerea ridurilor acid hialuronic

Injectarea de produse (“filler”) care umplu ridurile, santurile si corecteaza deficitele de volum la nivelul fetei este o procedura estetica extrem de raspandita la care apeleaza un numar foarte ridicat de persoane in toata lumea, fiind a doua cea mai frecventa procedura estetica dupa injectarea de toxina botulinica.

Pentru tratamentul ridurilor, santurilor si lipsei de volum la nivelul fetei se pot utiliza produse pe baza de acid hialuronic, hidroxiapatita de calciu (tip Radiesse), acid poli L lactic , polialkilimide, microsfere de Polimetilmetacrilat sau grasime proprie. Fiecare dintre acestea are moduri de actiune diferite si recomandari specificie. Dintre acestea cel mai frecvent se utilizeaza acidul hialuronic si grasimea proprie.

Preturi pornind de la

200 EUR

Augmentarea pometilor

Pometii bine conturati, in armonie cu restul elementelor fetei vor accentua imaginea rejuvenata, proaspata, a unei persoane indiferent daca deficitul de volum era constitutional, aparut dupa pierdere in greutate sau in urma procesului de imbatranire.

Marirea buzelor

Ce presupune marirea buzelor si cui i se adreseaza aceasta interventie?

Marirea buzelor  este de departe cea mai solicitata procedura nechirurgicala ce presupune utilizarea produselor de umplere (fillere), adresandu-se unui grup foarte vast de paciente. Augmentarea buzelor este o interventie estetica care se realizeaza cel mai frecvent utilizand acidul hialuronic. Aceasta are un efect temporar ce dureaza in medie 6 luni. Exista o gama variata de produse autorizate in mod special pentru acest tip de procedura.

Atat persoanele tinere care isi doresc o imbunatatire a aspectului buzelor cat si cele trecute de prima tinerete care observa reducerea volumului initial al buzelor si isi doresc o reintinere la acest nivel se pot baza pe procedura de umplere cu acid hialuronic pentru obtinerea unor rezultate naturale, cu un risc scazut de aparitie a complicatiilor (atunci cand se adreseaza unor medici cu pregatire adecvata).

In functie de preferintele pacientei buzele pot capata un contur si profil mai accentuat si un volum mai amplu cu pastrarea simetriei si proportiilor. Cand se doreste o marire semnificativa a buzelor sau atunci cand trebuie corectate asimetrii sau cicatrici este indicat ca procedura sa se desfasoare in mai multe etape pentru a permite tesuturilor sa se acomodeze cu noul volum fara a avea de suferit.

In anumite situatii pentru pastrarea simetriei si proportiei la nivelul fetei si a crea un rezultat cat mai natural si placut pot fi necesare si mariri de volum in zone alaturate ale fetei. Pentru pacientele care isi doresc o reintinerire a buzelor se pot utiliza tehnici specifice care nu doar sa corecteze lipsa de volum dar si sa estompeze sau sa elimine ridurile din jurul buzelor. Si liniile care unesc vertical buza superioara cu nasul  pot fi definite pentru un aspect cat mai atragator.

Atunci cand pacienta are un tratament anticoagulant in desfasurare procedura este contraindicata.

Procedura de injectare

Pentru a spori confortul pacientelor aceasta interventie se desfasoara cu anestezie locala. Prin injectarea unei substante anestezice locale buzele vor fi amortite pentru o perioada de 1-2 ore. Modelarea buzelor se va realiza prin introducerea treptata a acidului hialuronic pana la obtinerea aspectului final dorit.

Indicatii postinjectare

Dupa injectare se aplica local gheata. Recomandarea este sa nu se aplice in primele 24 de ore machiaj. Rezultatul final se va putea observa in ziua urmatoare procedurii, cand edemul local s-a remis.

Pentru reducerea edemului si a durerii locale se pot administra antiinflamatorii nesteroidiene si aplicatii locale de gheata.

Complicatii

Rata de complicatii ce insotesc acest tip de procedura este redusa. Acestea pot fi:

 • durere locala,
 • edem care sa dureze mai multe zile,
 • echimoze – dispar in 2 pana la 7 zile, sunt mai frecvente si mai intense la pacientele care au luat tratament antiinflamator (aspirina, ibuprofen, ketonal, etc) cu pana la 7 zile inaintea interventiei
 • reactivarea herpesului la pacientele purtatoare ale virusului – pentru a reduce riscul aparitiei acestei complicatii se recomanda administrarea de medicamente antivirale cu 3 zile inainte de procedura
 • asimetrii
 • aparitia de noduli – in functie de localizare si dimensiune acestia se pot estompa prin masaj local sau poate fi necesara folosirea hialuronidazei, un medicament care odata administrat va dizolva acidul hialuronic injectat
 • necroza tegumentara – complicatie foarte rara

Umplerea cearcanelor cu acid hialuronic

Ce presupune umplerea cearcanelor cu acid hialuronic si cui i se adreseaza aceasta interventie?

Ochii sunt elementul principal care atrage atentia la nivelul fetei. Nu degeaba se spune ca sunt “oglinda sufletului”, ei pot sa transmita cel mai sugestiv starea noastra de spirit. Aparitia cearcanelor fie ca se datoreaza oboselii, procesului de imbatranire, pierderii in greutate sau bagajului genetic, creaza o impresie de persoana obosita, trista sau chiar suparata.

Exista doua elemente care se combina pentru a crea aspectul neplacut de la acest nivel. In primul rand pierderea sau deplasarea volumului  structurilor subcutanate (grasime, muschi orbicular) de la acest nivel cu crearea unor santuri de diferite profunzimi si intinderi in functie de gradul cearcanelor, la care se pot asocia nedoritele “pungi”.  Acestui fenomen i se adauga, sau putem spune este accentuat de, modificarile de calitate aparute la nivelul pielii. Aceasta isi pierde elasticitatea si textura neteda cu aparitia de numeroase riduri si falduri.

Culoarea inchisa de la nivelul cearcanelor, de multe ori mai suparatoare pentru paciente decat deficitul de volum este in parte tot o consecinta a adancirii santului respectiv si a efectului pe care razele de lumina il produc atunci nu se mai reflecta corespunzator. Putem spune ca apare o “umbrire” ce se poate corecta in parte prin remedierea lipsei sau proastei distributii a volumului.

Aici intervine rolul substantelor de umplere. Atunci cand nu exista un exces tegumentar, cand pielea si-a pastrat elasticitatea si tesuturile subcutanate nu si-au modificat consistenta si pozitionarea, prin introducerea unor cantitati potrivite de acid hialuronic sau grasime proprie atat santurile cat si neplacuta hiperpigmentare se vor estompa.

Este important ca indicatiile sa fie respectate deoarece zona din jurul ochilor este foarte sensibila si reactiva. Orice plus de volum necorespunzator sau asimetrie vor crea rezultate neplacute, usor de observat. De aceea in cazul primului tratament, mai ales daca cearcanele sunt pronuntate, se vor introduce treptat cantitatile necesare astfel incat sa se obtina o corectie armonioasa, naturala, care sa redea stralucirea si optimismul in privirea pacientei si nu doar la modul figurat.

In cazul in care hiperpigmentarea nu se corecteaza doar prin umplere se pot asocia si alte tratamente care sa reduca acea coloratie neplacuta de la creme depigmentante, peeling chimic, la terapii LASER sau cu plasma proprie imbogatita cu trombocite (PRP sau terapia vampir).

Procedura de injectare

Injectarea se realizeaza fie cu produse ce contin si anestezic inglobat, fie prin creme anestezice sau racire locala. Cantitatea injectata se introduce treptat, in profunzime, permitand o umplere uniforma si simetrica. In functie de particularitatile locale ale fiecarui pacient se poate utiliza pentru injectare ac sau canula.

Indicatii postinjectare

Dupa injectare se aplica local gheata. Recomandarea este sa nu se aplice in primele 24 de ore machiaj. Rezultatul final se va putea observa in zilele urmatoare procedurii, cand edemul local si echimozele s-au remis. Din acest motiv este indicat ca aceasta procedura sa nu fie programata cu mai putin de 1 saptamana inaintea unui eveniment social.

 • Pentru grabirea vindecarii echimozelor se pot folosi preparate heparinice locale de tip gel sau spray.
 • Pentru reducerea edemului si a durerii locale se pot adiministra antiinflamatorii nesteroidiene si aplicatii locale de gheata.

Complicatii

Rata de complicatii ce insotesc acest tip de procedura este redusa. Acestea pot fi:

 • durere locala,
 • edem care sa dureze mai multe zile,
 • echimoze – dispar in 2 pana la 7 zile, sunt mai frecvente si mai intense la pacientele care au luat tratament antiinflamator (aspirina, ibuprofen, ketonal, etc) cu pana la 7 zile inainte de interventie
 • asimetrii
 • aparitia de noduli – in functie de localizare si dimensiune se pot estompa prin masaj local sau poate fi necesara folosirea hialuronidazei, un medicament care odata administrat va dizolva acidul hialuronic injectat
 • efect Tyndall – decolorare albastruie a pielii pleoapei inferioare
 • orbire – complicatie foarte rara

ALTE PROCEDURI RECOMANDATE

mezoterapie

– MEZOTERAPIE- 

Mezoterapia este un tratament menit sa produca biorevitalizarea si rejuvenarea pielii prin introducerea in straturile profunde de vitamine si aminoacizi.

lifting-cu-fire-de-suspensie

– LIFTING CU FIRE DE SUSPENSIE – 

Procedura de lifting utilizand fire de suspensie este adresata persoanelor care isi doresc imbunatatirea contururilor fetei cu perioada redusa de recuperare.

toxina butulinica

– TOXINA BOTULINICA – 

Injectarea cu toxina botulinica purificata este cea mai frecvent utilizata procedura cosmetica la nivel mondial pentru estomparea ridurilor.